(cele doua din imagine sunt pentru exemplificare) si
un lantisor bicicleta din partea celor de la Funkesorii
Anunţarea câştigătorul finalei de la "Românii au talent" a stârnit numeroase controverse printre internauţi care s-au grabit să arunce cu pietre în posesorul marelui premiu, Adrian Ţuţu, şi conducerea televizunii care a organizat concursul.
Atât forumurile cât şi reţelele de socializare au fost asaltate cu mesaje de protest. Cei mai mulţi au fost revoltaţi că nu talentul, ci cazul a câştigat marele premiu de 120.000 de euro.
Iată mai jos câteva din mesajele postate pe Twitter şi pe alte reţele de socializare.
Andrei: "Nu mă aşteptam să câştige băiatul ăsta. Mă aşteptam la Narcis sau Agache. Nu va mai uitaţi de acum înainte la emisiune. Asta dacă într-adevăr v-a deranjat rezultatul.
"Naşpa talent: "Nu va ajunge nicăieri cu "talentul" lui. E prea penibil. Parcă mi-e ruşine mie că a câstigat ăsta, iar alte talente excepţionale din concurs au fost pe alte locuri."
Cristi: "Regretabil. A fost o finală cu neajunsurile ei, în care s-au consumat energii, trăiri şi-n care toţi visau să câştige. A câştigat însă Pro-tv-ul prin totala lipsă de transparenţă a votării, prin numărul imens de sms-uri taxate la profit. A lipsit arbitrajul corect la numărarea voturilor toată lumea trăind cu certitudinea unor aranjamente de culise. Pentru că aşa e în ţara asta, ţara culiselor, ţara aranjamentelor, a cazurilor sociale, a talentelor emigrate. Totuşi Pro-tv nu a excelat, ca nici o televiziune dealtfel, în moralitate şi scopul a fost rating-ul şi nu o competiţie cât de cât corectă. Dacă nu afişăm întotdeauna unităţile de măsura a valorilor, fie şi numărul de voturi în acest caz, totul capătă accente de un cinic şi derizoriu comercial. Lasaţi şabloanele cazurilor sociale promovate în alte emisiuni şi poate se va discuta de talente. Pacat...Mulţi candidaţi au mizat pe poveştile lor lacrimogene şi până la urmă se pare că asta a contat. Promovaţi demnitatea individului odată cu talentul şi ţara aceasta va prospera. Altfel vom aglomera treptele de la metrou."
Irina: "Acum e câştigătorul, nu mai e cale de întoarcere, dar sper ca pe viitor să nu se mai folosească de trecutul lui pentru a ajunge undeva. E ruşinos."
Didi Dumitrescu: "Eu am fost surprins să-l vad în finală! Când am văzut că a câştigat am fost dezamagit. Să fim seriosi - Adrian Ţuţu putea lua, cu maximă indulgenţă, o menţiune şi asta pentru că are o poveste tristă. "
Mihai Toader: "S-a mai dovedit încă o dată că românii nu au talent la a aprecia valoarea".
Razvan Bibire: "Io n-am înţeles încă: care-i talentul lui Ţuţu ăsta?""
Mihai Diaconescu: "Faptul că Ţuţu a câştigat Românii au talent e un mesaj că poţi pune mâna pe un purcoi de bani fără prea mult talent."
Soci Marian: "Românii au votat la Românii au talent ca la Dansez pentru tine! Cazul a câștigat în faţa talentelor..."
Focşăneanul Adrian Cristian Ţuţu este unul dintre concurenţii care au făcut senzaţie în cadrul concursului "Românii Au Talent" de la Pro Tv. Muzica sa pe ritmuri de hip-hop, compusă special pentru emisiune, dar şi trista sa poveste de viaţă, i-a impresionat până la lacrimi pe membrii juriului, dar şi sala, Adrian obţinând un hotărât "DA" pentru a merge mai departe.
Tânărul, împlineşte zilele vitoare, pe 11 martie, vârsta de 19 ani. S-a născut în Bucureşti, mai are încă doi fraţi, o soră şi un frate şi de la vârsta de patru ani s-a mutat cu familia la Focşani. Copilăria sa a fost una extrem de tristă, după ce ambii părinţi i-au decedat
La cinci ani a rămas fără tată
"Tata, care suferea de diabet, a făcut pe sistem nervos complicaţii ale bolii, paralizie, orbire parţială, blocaj renal şi în cele din urmă a decedat, toate succedate într-un timp foarte scurt. Aveam 5 ani atunci, nu mai ştiu foarte multe, ştiu doar că eram lumina ochilor lui, eram cel mai răsfăţat şi golul lăsat în sufletul meu a fost mare, pe măsura dragostei ce mi-a dăruit-o. În timp ce tata era în agonie, mama se chinuia cu o depresie cruntă în spitalul de psihiatrie din Focsani. A fost foarte greu pentru noi şi mai ales pentru ea, ca un coşmar, depresia instalându-se definitiv în sufletul ei", povesteşte Adrian Ţuţu.
Fraţii săi mai mari cu zece, respectiv 11 ani, i-au povestit cât de mult s-au chinuit să o ajute pe mama lor să-şi revină, dar cu toate că viaţa îşi urma cursul (el mergea la şcoală, sora intrase la facultatea de drept în Bucureşti, fratele lui muncea), boala mamei sale se agrava în fiecare zi. Avea doar nouă ani când s-a produs al doilea şoc din viaţa lui, decesul mamei.
I-a murit şi mama
"În acea zi, pe 22 decembrie, eram doar noi doi acasă. Făceam pregătiri pentru Crăciunul ce urma să vină, împodobisem bradul împreună. Mama era foarte tulburată, nu-şi găsea locul, vroia să doarmă însă nu putea. Eu am coborât pâna la un prieten din bloc cu care mă jucam de obicei şi în minutul următor un vecin anunţa că cineva a căzut de la etaj. Am coborat într-un suflet simţind că este mama. Zăcea pe asfalt, era întreagă şi fără lovituri astfel încât Dumnezeu să mi-o lase în amintire aşa frumoasa cum era. Acea imagine mă urmăreşte şi acum. Moartea a intervenit în noaptea de 23 decembrie, în urma unor complicaţii interne", povesteşte Adrian Ţuţu.
După moartea mamei, au avut grijă de el fraţii lui, iar întrucât sora a plecat la facultate, iar fratele să muncească în Italia, a fost luat în grijă de bunică, care i-a asigurat cele necesare traiului.
S-a refugiat în muzică
La vârsta de 14 ani şi-a găsit refugiul în muzică şi dans (breck dance) şi a compus prima melodie, "Poveste", în memoria mamei, ca o modalitate de a-şi alina sufletul.
"Plecam de la bunici şi veneam în apartamentul unde copilărisem şi compuneam versuri. Simţeam că trăiesc ceea ce scriu în versuri, muzica era singurul lucru în care mă regăseam, unde mă descărcam şi unde puneam mult suflet", spune tânărul, care la vârsta de 15 ani a hotărât să-şi ia destinul în mâini şi să se mute singur în apartamentul lăsat de la părinţi.
Ca să aibă ce pune pe masă a muncit pe şantier şi chiar dacă uneori a răbdat de foame a închis ochii şi a mers mai departe, pentru ca visul lui de a cânta să se împlinească.
Concursul îi poate schimba destinul
La concursul "Românii Au Talent" s-a înscris graţie unui telefon primit de la un cunoscut de-al său care-i cunoştea talentul de a cânta şi sprijinit finaciar de familia unui prieten a reuşit să ajungă în ultima clipă la Constanţa, locul unde s-a desfăşurat preselecţia.
"Nu aveam nimic pregătit, dar am zis că fac orice pentru a merge acolo, asta e şansa mea. Am mers la un prieten şi l-am întrebat dacă are să mă ajute cu nişte bani iar părinţii lui mi-au oferit ajutor. Apoi chiar nu aveam idee ce să compun. Ştiind că acelaşi prieten care îmi dăduse bani face şi negative mi-am încercat şi a doua oară norocul. El m-a ajutat sa fac negativul. Se făcuse 5 dimineaţa şi trebuia să plec spre Constanta. Aveam negativ dar nu şi versuri. Mi-am luat un caiet, un pix şi în drum spre Constanţa am compus piesa pe care am cântat-o în emisiune. Vreau să zic că a fost prima dată în viaţă când m-am simţit împlinit, cand am simţit că pot mai mult", îşi încheie Adrian povestea, cu convingerea că şansa care i s-a dat îi poate schimba favorabil destinul.
Emil Luca, cel care împreună cu soţia lui au uimit publicul la concursul „Românii au talent", cu cele 400 de piruete făcute "la foc automat" este fostul primar al comunei Feleacu, judeţul Cluj.
Acesta a făcut aproape un an de închisoare pentru ucidere din culpă, braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiei.
La 15 aprilie 2002, pe când se afla la vânătoare cu un consătean, bărbatul a împuşcat în cap un copil în vârstă de 13 ani.
“Ne-au dat 500 de lei la înmormântare, din care 300 a fost sicriul”
„Zsolt aduna iarbă pentru iepuri când s-a întâmplat. Am auzit cu urechile mele trei împuşcături, apoi Emil (Luca - n.r.) a trecut pe lângă mine şi nu mi-a zis ce s-a întâmplat",povesteşte cu lacrimi în ochi Ecaterina Varadi (63 de ani), mama băiatului împuşcat.
Emil Luca a fost condamnat printr-o hotărâre definitivă a Curţii de Apel Cluj la patru ani şi şase luni de închisoare, dar a fost eliberat condiţionat la 4 aprilie 2003. Femeia spune că ucigaşul fiului ei nu a dat nici un leu despăgubire.
„Ne-au dat 500 de lei la înmormântare, din care 300 a fost sicriul. Ne-au dat şi ţuica pentru pomană".
Emil Luca însă crede că s-a achitat pentru accidentul din 2002. „Le-am făcut înmormântarea. De înviat, nu-l pot învia. Mi-au cerut sute de milioane de lei. Am zis că mai bine fac puşărie", a declarat Emil Luca.
Şi soţia, parteneră de dans în concurs, ia apărarea bărbatului. „Şi-a ispăşit pedeapsa. Ne-a marcat pe toţi accidentul acela, dar viaţa merge mai departe. După cele petrecute atunci ne-am şi retras, nu am mai dansat ani buni. Dar la concurs am mers pentru că au insistat copiii", a spus şi Viorica Luca.
Dosarele penale ale lui Emil Luca
Dansatorul de la „Românii au talent" nu este la prima sa întâlnire cu justiţia.
În 2001 pe numele lui Emil Luca a fost întocmit un dosarul penal pentru nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor. Procurorii au apreciat că fapta nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni.
Apoi a avut dosar şi pentru conducerea fără permis a unui autoturism. Poliţia din Cluj-Napoca a început urmărirea penală împotriva lui. Din nou, fostul primar a fost scos de sub urmărire penală.
Peisajul din Pakistan, provincia Sindh, este de-a dreptul şocant. Arborii au fost acoperiţi cu milioane de pânze de păianjen, spre uimirea oricărui vizitator.
Tabloul fantomatic a luat naştere în urma inundaţiilor din iulie 2010, din satul Sindh, când păianjenii s-au refugiat în copaci pentru a se adăposti din calea apelor dezlănţuite.
Copacii au ajuns să arate ca nişte coconi imenşi după ce, timp de 8 luni în care apa a băltit şi s-a transformat într-o mlaştină imensă, păienjenii au "brodat" cu grijă pânze de jur împrejurul casei lor.
Mulţi copaci au murit în urma procesului, probabil din cauză că lumina solară nu a mai ajuns la frunzele lor.