Orasul Sillyon în perioada sec al II-lea î. Hr. a început tipărirea propriilor bani pe monede. Numele orașului a fost schimbat în timpul perioadei romane din Silyon in Silviys.
Sillyon a rămas un important centru de locuire din perioada elenistică până în timpul selgiucizilor. Absența săpăturilor arheologice este datorată distanței de la drumul principal și comparativ cu alte oraşe este unul de dimensiuni mici astfel că atrage puțini vizitatori.
Există vizibile rămășiţe în Sillyon incluzând casele cu terasă, cateva temple, un stadion, o palestră, un teatru. Cea mai mare este o structură elenistică târzie cu mai multe ferestre arcuite în etajele de sus care au servit mai târziu selgiucizilor ca fortăreață.
Alte obiective turistice interesante sunt stadioanele care sunt situate în apropierea clădirii palatului și poarta principală. Liceul care a fost folosit ca palat al episcopului în perioada Bizantină și acum casă pentru oi, teatrul care a fost construit chiar pe versantul de sud-vest a dealului și mare parte din clădirea teatrului a fost distrusă ca urmare a alunecărilor de teren, în anul 1969.
Cavea și partea de jos a clădirii s-au prăbușit complet și doar ultimele 15 rânduri au supraviețuit. Partea cea mai interesantă a acropolei este arena în jurul teatrului aflat în runină.
În urma cutremurului din anul 1999, doar câteva locuri au ramas intacte, restul structurii întinzandu-se acum pe întreaga câmpie. Sillyon este, fără îndoială, unul dintre cele mai bine orașe antice conservate.
M-am decis să scriu câteva cuvinte despre acest obiectiv turistic deoarece nu prea există date sau informaţii şi mi se pare un loc interesant, care merită vizitat.