23 noiembrie 2015

Just for girls

„Fiecare femeie ar trebui sa se foloseasca de ce a primit de la „Mama Natura” inainte ca „Tatal Timp” sa i le ceara inapoi.” (Laurence J. Peter)


Un citat care ne defineste pe noi, femeile. Un citat care spune multe. Trebuie sa fim curajoase, sa indraznim cat mai mult, acum, cat suntem tinere si nu numai.
Nu trebuie sa ne fie „lene” sa ne aranjam. Nu trebuie sa spunem :”lasa, ca si maine e o zi”.
O femeie trebuie tot timpul sa se simta bine in pielea ei. O femeie trebuie sa fie sexy tot timpul. Si cand spun tot timpul ma refer zi si noapte.
Si da, e posibil sa fim sexy zi si noapte. O lenjerie sexy ne poate ajuta sa ne simtim sexy zi si noapte, ne ajuta sa fim senzuale si ne da incredere in noi.


Aimee Mullins spunea: „Increderea este cel mai sexi lucru pe care il poate avea o femeie, mai sexi decat oricare parte a corpului ei.”
Si cum sa capatam incredere in noi decat cu o lenjerie intima care sa ne faca sa ne simtim sexy?



Tendintele se schimba, iar lenjeria intima a evoluat...si inca mult...si eu spun ca a evoluat in bine...
Ia priviti cum arata lenjeria intima a anilor 50:






Si cum arata acum:






Cred ca suntem norocoase sa traim in aceste vremuri, cand lenjeria intima este extrem de frumoasa, delicata si sexy in acelasi timp. Nu imi imaginez cum am fi aratat daca am fi purtat acea lenjerie a anilor 50. Si nu stiu cum femeile le purtau la vremea respectiva.
Si suntem si mai norocoase sa traim in aceste vremuri unde putem cumpara lenjerie online . Acum totul este extrem de usor,  mii de modele de unde putem alege, sute de culori, toate acestea accesibile online din doua click-uri..

Si ca sa inchei intr-o nota optimista, va redau un alt citat: „Să arăţi sexy este jumătate de drumul parcurs spre succes. Astfel, oamenii vor fi atraşi de aspectul tău exterior.” - Giorgio Armani 





19 noiembrie 2015

Cumparaturi online

Cand vine vorba de cumparaturi ma ingrozesc...am „fobie” de mers prin mall-uri. Urasc sa pierd vremea cate 3-4 ore in cautarea unei tinute..Astfel incat m-am „reprofilat” si am ajuns sa cumpar haine online  . Inainte eram reticenta cand venea vorba de a cumpara fara a proba dar cand am gasit un magazin de haine online care sa imi puna la dispozitie atat descrieri amanuntile ale hainelor cat si produse exact pe stilul meu: smart casual cu doua directii complementare: classic business si trendy mi-am dat seama ca am numai de castigat.
Pentru ca se apropie sarbatorile sunt sigura ca si voi, ca si mine aveti nevoie de  rochii de ocazie



Va prezint o tinuta care pe mine m-a fascinat si cu siguranta o voi cumpara in viitrul apropiat...este vorba de  o rochie deocazie rosie lunga cu dantela brodata 








Stiti ca ce e frumos si lui Dumnezeu ii place, cel putin asa se zice.
Sincer, pretul este unul extrem de accesibil, tinand cont ca este un produs importat din Franta…
Daca mergeti in Franta veti gasi aceeasi rochie dar la pret dublu, poate chiar triplu…

Tot de pe acest site am inceput sa imi cumpar fuste, jachete, sacouri….toate pe gustul meu.
Nu trebuie sa va spun ca toate produsele sunt calitative si exact ca in poze.
Si pentru ca se apropie Black Friday si cei de la La Femme vin in „ajutorul” nostru cu niste oferte de nerefuzat.


Best Watch: „Cu noi timpul trece mai frumos!”

Pana acum un an pentru mine ceasul nu reprezenta un accesoriu...bineinteles, aveam ceas in casa, fie la laptop, fie agatat pe perete iar cand plecam undeva daca vroiam sa vad cat e „busola” scoteam frumos telefonul si gata....
Ce s-a intamplat acum doi ani de m-a determinat sa port un ceas la mana?Hmmm...o poveste extrem de interesanta .
Eram in aeroport si asteptam sa trec de securitate si toata lumea in fata mea isi scotea ceasul de la mana, il punea frumos in tavita si apoi trecea prin securitate, il lua frumos din tavita si venea urmatorul si tot asa...
Am stat si m-am uitat si eram singura ce nu avea un ceas de pus in tava...si m-am infuriat...si m-am gandit ca totusi, oamenii aceia folosesc un ceas cu un motiv....si imediat m-am oprit in Duty Free si mi-am cumparat un ceas....dupa aceea mi-a parut rau, am dat o gramada de bani pe acel ceas si nici nu mi-a placut cum arata in mod special.
Apoi, incetul cu incetul am inceput sa „colectionez” ceasuri...nu va ganditi la o colectie imensa, dar la activ am vreo 6-7 ceasuri, poate chiar mai mult de atata.
In ultima perioada le cumpar online si nu mai stau sa pierd timpul prin magazine.
Ultimul ceas achizitionat este unul de la Casio:
  




Nu sunt o persoana sofisticata, de aceea imi plac ceasurile simple, care sa se poata asorta la orice tinuta si bineinteles sa fie rezistente la apa.



M-am axat pe ceasuri de la Casio deoarece este una dintre cele mai importante marci  care  produce ceasuri de mana din lume.
Primele ceasuri Casio au fost facute din otel inoxidabil, in mijlocul anilor 70. Mai tarziu, Casio a inceput sa utilizeze plasticul ca material pentru carcasele ceasurilor. Carcasele de plastic a redus costurile componentelor si, prin urmare, Casio a putut produce ceasuri la preturi foarte bune ce puteau fi vandute pe o piata larga de consum.

M-am bucurat ca acea intamplare din aeroport m-a facut sa imi schimb parerea despre ceasuri  si am inceput sa achizitionez din ce in ce mai multe.
Mi-am gasit si magazinul preferat, Best Watch, nu doar pentru ca ofera cele mai bune, originale si ieftine ceasuri dar si pentru seriozitatea de care au dat dovada. Si cum maine e vineri si incepe „nebunia” Black Friday, cele mai dorite ceasuri le gasiti din aceasta noapte reduse pe www.bestwatch.ro .
Si ca sa inchei cu un citat a celor de la Best Watch: „Cu noi timpul trece mai frumos!







16 noiembrie 2015

Afacerea visurilor mele



Johann Wolfgang Von Goethe spunea la un moment dat: „Orice poţi să faci sau visezi că poţi să faci, începe să faci! Curajul este un amestec de geniu, magie şi putere.”

Eu spun că măcar pentru un moment putem visa şi eu mă gândesc, ce afacere aş demara dacă aş dispune de 10.000 de euro...
Hmmm... foarte uşor... pentru că de mult timp visez să îmi deschid un restaurant cu specific turcesc.




Ce m-ar motiva în dezvoltarea unei astfel de afaceri?

În primul rând, ştiţi cu toţii că iubesc Turcia şi este clar că m-aş dedica trup şi suflet afacerii mele.
Nu aş alege să deschid un restaurant pentru a deveni bogată peste noapte ci pentru a arăta lumii că şi la noi în România se poate. Că un tânăr, fără prea multă experienţă (cum sunt eu), are puterea de a-şi înfiinţa o afacere şi de o a ţine în picioare.




Aş avea grijă să am un plan de afacere şi bineînţeles că aş alege o firmă de contabilitate din Bucureşti care să fie alături de mine pas cu pas.
Urăsc matematica, cifrele şi tot ce ţine de calcule, astfel încât o firmă de contabilitate ar fi indispensabilă pentru mine.





Deşi statisticile spun că 60% din restaurante dau faliment în primul an pe mine nu interesează... eu aş face parte din categoria de 40%, unde afacerea mea ar fi una extrem de profitabilă.
De ce? Pentru că sunt sigură că am nişte abilitaţi care m-ar recomanda pentru o astfel de afacere şi anume:

-Cunosc toate detaliile legate de activitatea în restaurant deoarece am studiat turismul şi bineînţeles am lucrat în turism... bine, nu ca manager de restaurant dar învăţ repede.
-Sunt sociabilă, astfel încât aş stabili cu uşurinţă contacte cu partenerii.
-Am tact: aş da dovadă de răbdare, amabilitate, simţul umorului, de abilitatea de a ceda în unele privinţe şi de a nu fi rigidă în fata oportunităţilor
-Am simţ de organizare, asta şi datorită jobului pe care l-am avut în trecut...


Dar să trecem la treburi mai serioase că doar nu mi-au murit lăudătorii...

De ce cred că o astfel de afacere ar fi profitabilă?



Pentru că aş planifica pas cu pas totul... nu aş lăsa totul în voia sorţii, aş avea grijă să ştiu exact ce am de făcut înainte de a deschide restaurantul.

M-aş interesa care sunt cei mai buni şi ieftini furnizori, aş avea grijă ca locaţia restaurantului să fie una centrală, m-aş angaja în promovarea restaurantului încă înainte de a-l deschide, aş face un studiu de piaţă şi sondaje legate de meniu.
Bineînţeles că acel capital de 10.000 de euro m-ar ajuta enorm de mult să îmi deschid afacerea visurilor mele dar aş avea grijă să îl cheltuiesc cu cap... şi nu i-aş cheltui pe toţi de la început...
Voi opta pentru obţinerea de fonduri europene şi sunt sigură că încetişor totul va merge conform planului...


Ştiu că înfiinţarea unei firme  nu este atât de simplă precum o prezint eu aici... dar cu puţin ajutor din partea unor experţi aş reuşi să îmi îndeplinesc visul.

Partea administrativ-contabilă a afacerii este una extrem de importantă. Eu m-am documentat cât de cât şi aş deschide un SRL-D.

Ce înseamnă SRL-D?

Ehh, asta mai ştiu şi eu de la cursurile de economie.. Societate cu Răspundere Limitată –Debutant.

Cine poate înfiinţa un SRL-D?

-Să aveţi vârsta de maxim 35 de ani, împliniţi cel mai târziu în ziua înregistrării cererii de înmatriculare a societăţii în Registrul Comerţului;
-Să nu deţineţi sau să fi deţinut calitatea de acţionar, asociat sau membru al organelor de conducere ale altei întreprinderi;
-Obiectul de activitate trebuie să conţină cel mult 5 grupe de activitate prevăzute de clasificarea activităţilor din economia naţională în vigoare (CAEN Rev 2), cu anumite restricţii prevăzute de OUG 6/2011.

De ce aş alege SRL-D?

-Sunt scutită de plata taxelor de înregistrare şi înmatriculare la Registrul Comerţului.
-Sunt scutită de la plata taxelor de asigurări sociale pentru maxim 4 salariaţi.
-Pot beneficia de fonduri nerambursabile de până la 10.000 de euro.

Acestea fiind spuse nu îmi rămâne decât să visez şi să sper că într-o zi voi putea aplica toate cele expuse mai sus şi o să vă invit şi pe voi la deschiderea restaurantului meu.



Şi ca să închei într-o notă optimistă: 
"Asumă-ţi riscuri şi responsabilităţi! Viaţă întreagă este un risc. Cel ce merge cel mai departe este, în general, cel care e dispus să facă şi să îndrăznească." - Dale Carnegie

14 noiembrie 2015

Taormina-Sicilia-Italia




Primul contact cu Taormina l-am avut pe ploaie. Îmi spusese cineva să nu vin cu articole plângăcioase pentru că aşa am făcut cu Roma: a plouat şi nu mi-a plăcut deloc. Se pare totuşi că aici în Taormina şi în Sicilia nu m-a deranjat deloc ploaia. Dar chiar deloc!!! Deci, nu vă aşteptaţi la un articol plângăcios...
P. S: se pare că Roma pur şi simplu nu mi-a plăcut dar nu din cauza ploii.
Am avut un sejur de 7 zile şi am fost cazaţi în Taormina la hotel Ariston . Desigur, am avut mare noroc pentru că iniţial trebuia să stăm în Letojanni. Deşi la început mi-a părut tare rău că nu sunt foarte aproape de mare, mi-a trecut supărarea când am văzut ce minunată este Taormina.
Deşi ploua, eram cu umbrela în mână şi cu geaca udă până la piele nu era deranjant deloc. Străzile şi peisajele erau unele chiar deosebite.


O să încerc să scriu un articol cât mai compact, dar în fiecare zi am trăit o nouă experienţă şi un nou sentiment. În fiecare zi am descoperit câte ceva în Taormina şi de fiecare dată când ziceam: ”hai în oraş” (nu că am fi fost în oraş) descopeream ceva minunat de care să ne aducem cu drag aminte.

În prima zi, cum spuneam, ploua şi noi eram cu grupul (excursia Muntele Etna era legat şi de vizitarea Taorminei). Bineinteles ca am vizitat Taormina si in zile fara ploaie astfel incat pot adauga si poze frumoase pentru voi.




Deşi mi-aş fi dorit să stăm mai mult pe Etna (vezi impresii), din păcate nu am putut pentru că aşa este când mergi cu grup organizat şi când iei excursii opţionale de la agenţia de turism... aşa că am ajuns în Taormina, de fapt undeva la poalele oraşului, autocarul ne-a lăsat acolo şi ne-am urcat într-un autobuz local (inclus în biletul Etna-Taormina). Se pare că autocarele nu au voie să ajungă până aproape de oraş... sicilienii îşi protejează oraşele astfel încât numai mijloacele de transport autorizate au voie să circule pe străzi plus localnicii cu maşinile mici.


Ajungând în oraş, fie pe o parte fie pe cealaltă este imposibil să rataţi Porta Messina şi Porta Catania. Porta Messina reprezintă de fapt intrarea în oraş, a fost restaurată în secolul al 19-lea, iniţial purtând numele de Porta Ferdinanda. Porta Catania se afla la celălalt capăt al oraşului, totuşi fiind destul de aproape de Porta Messina-maxim 15-20 de minute de mers. Practic mergeţi pe Corso Umberto, treceţi de Piazza IX Aprilie şi de Piazza del Carmine şi veţi vedea Porta Catania. Lângă aceasta se afla Piazza S. Antonio.



Dar să revin... după ce am „studiat” eu Porta Messina de fiecare dată când treceam prin/pe lângă ea, imediat pe dreapta veţi găsi Palazzo Corvaia care găzduieşte şi centrul de informare turistică.



Într-o zi am intrat şi eu de curiozitate plus că aveam nevoie de o informaţie de acolo dar nu am avut cu cine să mă înţeleg. Doamna respectivă, angajată acolo, foarte calmă, a vorbit vreo 5 minute la telefon (nu în interes de servici) până am început eu să fac 13-14 şi a lăsat receptorul. S-a prefăcut că nu ştie engleză pentru a scăpa de mine cât mai repede, dar m-am chinuit eu cât am putut în italiană pentru a obţine informaţia necesară.


Eu stau şi mă întreb dacă vară, când sunt foarte mulţi turişti şi unii au chiar mare nevoie de informaţii, acea doamnă vorbeşte engleza? Sau nu a vrut să o vorbească pentru că a auzit că suntem romani? Asta mi-a dat puţin de gândit.
Cum ieşiţi din Palazzo Corvaia la câţiva paşi, dacă urcaţi puţin, imediat pe stânga veţi vedea Odeonul, un micuţ teatru roman, care a fost descoperit în 1892 şi era probabil utilizat ca teatru pentru spectacole dar la scară mai mică. În fata Odeonului se află biserica Santa Caternina.





Citisem foarte multe despre Taormina şi îmi făcusem o idee despre cum arată acest orăşel cochet, dar... vă spun cu mâna pe inimă că ceea ce se vede pe viu nu se compară cu ideile şi iluziile pe care ni le facem de acasă. În majoritatea articolelor se descriau toate străzile Taorminei ca fiind extrem de aglomerate, pline de forfotă, de turişti care „umblă”... dar acum când am mers eu era aproape gol.

Nu pot spune că m-a deranjat acest lucru; din contră... mi-a plăcut să descopăr străzile pustii, să „urmăresc” doar localnicii, care, extrem de amabili, ne zâmbeau pe stradă şi ne salutau ca şi când am fi fost „de-a lor”...
Dar să continui cu obiectivele turistice din Taormina... pentru că sunt destule...
Pe aceeaşi stradă, Corso Umberto, după ce vă clătiţi ochii în vitrinele magazinelor extrem de scumpe veţi ajunge în Piazza IX Aprile. O piaţă extrem de frumoasa deoarece are o belvedere incredibilă de unde puteţi admira atât Muntele Etna cât şi Marea Ionică.



De asemenea în această frumoasă piaţa care este pavată cu bucăţi de lavă pietrificată se alfa biserica Sant’ Agostino (Sf. Augustin), construită în 1486. În anul 1933 biserica a fost transformată în bibliotecă. Acum era în restaurare din păcate şi nu am putut intra.
Tot în această piaţă există Biserica Sf. Iosif, construită în secolul al 17-lea. Interiorul bisericii este extrem de frumos şi dacă priviţi cu atenţie când ieşiţi din această biserică puteţi observa un cap de mort lângă crucea de sus a bisericii şi alt cap de mort puţin mai jos. Se spune că pe vremuri acolo era şi un cimitir şi pentru a „marca” existenţa acelui cimitir s-a pus capul de mort.








În această piaţă există şi câteva cafenele şi este chiar plăcut să stai la un pahar de ceva admirând acea privelişte deosebită.
Înainte de a trece pe sub Porta di Mezzo, care adăposteşte un mozaic extrem de frumos, se afla şi un turn cu ceas, care a fost construit în secolul al 12-lea.


După aceea, la câţiva paşi distanţă veţi putea vedea Palazzo dei Giurati (1704) care acum adăposteşte Municipiul oraşului Taormina că mai apoi să vedeţi Polizia Municipale, adică sediul poliţiei, aflat în acelaşi palat.



Lângă se afla Duomo di Taormina, o biserică medievală care poartă hramul Sf. Nicolae. În interiorul domului se afla o icoană a Maicii Domnului cu pruncul în braţe. Se spune că un pictor a fost rugat să realizeze aceasta icoană dar acesta nu reuşea să dea chipul celor doi. Cu o noapte înainte de termenul predării, lucrarea nu era terminată încă şi pictorul a pus o pânză albă pe icoană neterminata iar îngeri au venit şi au pictat chipul Maicii Domnului şi a pruncului. Astăzi, din păcate, chipul celor doi nu se mai vede.


Tot în dom există în faţa altarului o sculptură cu Isus şi cei 12 apostoli iar lângă Isus sta Maria Magdalena, un lucru care de obicei nu este acceptat de către biserică catolică.
În faţa domului se afla o fântână, ce are un obelisc egiptean în mijloc.


Dacă ne întoarcem pe aceeaşi stradă, în apropierea porţii Messina, se face un drum care ajunge la Teatrul Grec. Intrarea este de 8 euro pentru adulţi şi 4 euro pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 26 de ani.

Pe acel drum eu am găsit un loc splendid. Străduţa se numeşte Via Timoleone şi este un loc superb unde eu pot spune că mi-am găsit liniştea. De o parte şi de alta a străzii care coboară sunt plantaţi portocali (şi aveau portocale şi nimeni nu le lua)...



Nu ştiu de ce, nu pot explica de ce, dar acel loc mi-a inspirat ceva aparte. O să pun şi poze şi o să vă convingeţi ce loc superb este.
De acolo, puteţi ajunge cu uşurinţă la Giardino Publico sau Villa Comunale cum o mai numesc siclilienii, adică, Grădina Publică. Despre aceasta voi scrie un articol separat.
Mi-a plăcut extrem de mult Taormina, este un oraş superb, care are multe de oferit.