12 iunie 2019

Cum poți să ai o factură mai mică la energie?



Citatul de mai sus al lui Dwight D. Eisenhower, al 34-lea preşedinte american, ne reprezintă pe toţi.
Toată lumea caută modalități de a trăi cât mai ecologic și de a salva un pic natura şi planeta în aceste zile. Pe lângă faptul că ne dorim facturi mai mici, mulți oameni doresc, de asemenea, să îşi îmbunătățească confortul, să diminueze impactul asupra mediului și să sporească valoarea locuinței.
O sursă majoră de cheltuieli pentru noi toți este factura la energie electrică. E.ON are o nouă iniţiativa şi anume #EconomiiLaPuterea100, unde aveţi o serie de clipuri cu mai multe idei pentru a începe să economisiți bani prin efectuarea unor mici modificări în casa dvs.
E.ON aduce în primul rând mai multă conștientizare în rândul nostru, al tuturor. Chiar fără să știm, noi suntem angrenați în tot felul de practici prin care ne îngreunăm factura la energie electrică și mai mult decât atât, facem rău planetei printr-un consum colectiv irațional. Așa încât, când facem bine planetei, ne facem și nouă înșine un bine.
 Indiferent dacă doriți să salvați planetă sau sunteți interesat de moduri de a vă reduce facturile de energie, mai jos aveţi câteva sfaturi pentru a vă ajuta să fiți proactivi și să economisiţi bani când vine vorba de energie.

Instalați întrerupătoare

Cheia pentru economisirea energiei este la îndemână! Treceți la comutatoarele speciale, astfel încât să utilizați doar lumina de care aveți nevoie.



Păstrați frigiderul și congelatorul pline
Toți vă spun întotdeauna să țineți frigiderul închis. Dar știați că păstrarea plină a frigiderului și a congelatorului poate economisi bani? Alimentele acționează ca izolație și diminuează durata de funcționare a frigiderului pentru a rămâne rece.  


  Instalați ventilatoarele de plafon


Păstrați aerul care circulă în casa dvs., astfel încât aparatul de aer condiționat să nu fie nevoit să meargă non stop.



Treceți la LED-uri

Becurile cu LED-uri folosesc cu 90% mai puțină energie decât becurile normale.




Copaci pentru umbră

Plantați copaci pentru a vă umbri casa, iar aerul condiționat nu va trebui să muncească la fel de mult.



Spălaţi doar când aveţi maşina plină

Mașina dvs. de spălat și mașina de spălat vase utilizează o mulțime de energie electrică. Reduceți acest consum prin spălarea încărcăturilor complete.





Obțineți un termostat programabil

Dacă aveţi un termostat programabil îl puteţi seta ca în timpul zilei când sunteţi la servici să funcţioneze mai puţin şi când sunteţi acasă mai mult.


Instalaţi senzori de mişcare

Senzorii de mișcare pot fi instalați atât în interiorul cât și în exteriorul casei, pentru a vă asigura că luminile se aprind doar când sunt necesare.




Utilizați prize inteligente

Înlocuiți-vă prizele vechi cu dispozitive de protecție împotriva supratensiunii, care opresc automat alimentarea din prizele e care nu sunt utilizate.


Nu puneți alimente/băuturi neacoperite în frigider

Condensarea face ca frigiderul să funcționeze mai mult și vă costă mai mulți bani.




Lăsați produsele alimentare să se răcească înainte de a le pune în frigider

Plasarea alimentelor fierbinți în frigider va crește temperatura interioară și va face ca frigiderul să funcționeze mai mult.



Toate aceste sarcini ar trebui să adauge economii remarcabile și nu necesită mult timp sau bani. Odată ce urmaţi câtva din aceşti pași, cu siguranţă facturile dvs vor fi mai mici.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu