15 iunie 2019

Tot ce trebuie sa stiti despre Cappadocia - obiective turistice in Cappadocia si ce se poate vizita in Cappadocia



Turcia nu înseamnă doar vacanţe de 5 stele cu all inclusive. Turcia are multe de oferit iar Kapadokya este o destinaţie fascinantă. Cappadocia (denumirea europeană) sau Kapadokya (denumirea turcească) este una dintre destinațiile cele mai iconice din Turcia și cele mai populare locuri din lume pentru peisajul său incredibil, formațiuni de roci și baloane cu aer cald.
Inima regiunii Anatoliei din Turcia, Cappadocia, cuprinde sate în provincia Nevșehir, inclusiv Göreme, Urgüp și Selime. Iată câteva dintre lucrurile pe care le puteţi vizita dacă alegeţi un circuit Cappadocia:
Oraşul subteran Saratli
Primul popas făcut în această regiune este la oraşul subteran Saratli. Acesta se află la 44 km de Aksaray şi este situat în cartierul Saratli, care face parte din orașul Gulagaç din regiunea Cappadocia și care devine din ce în ce mai renumit pentru frumusețile sale natural. Simbolizând istoria profundă, acest oraș mistic este, de asemenea, renumit pentru o structură arhitecturală miraculoasă. Acest oraș subteran fascinează numeroșii turiști cu stilul său arhitectural care reflectă o ambianță fantastică. Orașele subterane ar putea suna ca niște legende. Dar aici, în Cappadocia, ele sunt foarte reale. Există numeroase orașe subterane în regiune, dar cele pe care majoritatea călătorilor le pot vedea sunt Saratli, Kaymakli și Derinkuyu, ultimele două fiind conectate una la alta printr-un tunel.
 Saratli

orasul subteran  Saratli

Saratli

Valea Porumbeilor
După admirarea oraşului subteran am pornit la drum şi ne-am oprit în Valea Porumbeilor (Guvercinlik Vadisi în limba turcă). 

Valea Porumbeilor





Aceasta vale și-a câștigat numele de la casele porumbeilor care au fost sculptate în stânci. Din cele mai vechi timpuri, porumbeii au fost folosiți în regiunea Cappadocia pentru fertilizarea solului infertil din zonă. În timp ce porumbeii nu mai joacă un astfel de rol important în zonă, casele lor stâncoase au fost încă întreținute de localnici și pot fi găsite pe stâlpii de stâncă și în interiorul căsuțelor și bisericilor excavate în întreaga regiune, dar sunt deosebit de numeroase în această vale.




Valea Porumbeilor

Valea Porumbeilor

Valea Porumbeilor este una dintre cele mai lungi văi se află între Goreme și Uchisar din Cappadocia și atrage mulţi turişti, creând o ambianță mistică.
Muzeul în Aer Liber Goreme
Un alt obiectiv turistic pe care nu trebuie să îl rataţi dacă optaţi pentru un circuit Turcia este Muzeul în Aer Liber Goreme.
Goreme

Unul din locurile de patrimoniu mondial UNESCO al Turciei, Muzeul în aer liber Göreme este o oprire esențială pentru orice itinerariu dintr-un circuit Cappadocia și merită o vizită câteva ore. În primul rând, o așezare monastică bizantină, care găzduia aproximativ 20 de călugări, apoi un sit de pelerinaj din secolul al XVII-lea, acest complex splendid de artă bizantină monahală, cu bisericile, căsuțele și mănăstirile sale, se află la un 1 km de oraşul Göreme.


Goreme

Goreme

goreme




Muzeul în aer liber Goreme este unul dintre locurile principale de vizitat în Cappadocia. Cea mai importantă caracteristică a acestui loc din Goreme o reprezintă bisericile din peșteri.
Călugării creștini care au trăit în Evul Mediu, au construit aceste biserici sculptând rocile vulcanice moi. Călugării au avut influența culturală bizantină, prin urmare, au împodobit zidurile lor cu stilul bizantin al artei religioase. Cappadocia are peste 250 de biserici în peșteri, împreună cu Muzeul în aer liber Goreme, care conține cea mai mare și mai bine conservată colecție din regiune.
Cappadocia a jucat un rol important în răspândirea timpurie a creștinismului. Cei care au fugit de persecuție s-au stabilit aici și până la sfârșitul secolului al doilea s-a format o mare comunitate creștină. În secolul al IV-lea, Cappadocia a devenit cunoscută drept țara celor trei sfinți: Sfântul Vasile, Sfântul Grigorie de Nyssa și Sfântul Gheorghe din Nazian.
Goreme

goreme

goreme

goreme

goreme

Pașabağ Valley
În mod formal cunoscută şi sub numele de Valea Călugărilor, este situată la doar câțiva kilometri în afara satului Goreme și la doar câțiva kilometri mai departe de orașul Urgup.
urgup

urgup

Dacă vă întrebați de ce aceste formațiuni neobișnuite de rocă se numesc “coșuri de zână”, este pentru că locuitorii timpurii ai Capadociei credeau că acestea erau coșurile pentru zânele care trăiau sub pământ.
Pașabağ înseamnă "Podgoria lui Pasha", un nume primit după ce populația greacă bizantină a părăsit regiunea situată în mijlocul unei podgorii.
urgup

Three Beauties Of Urgüp
urgup

Cele trei frumoase ale Urgup-ului sunt considerate a fi simbolul orașului Urgüp. Această formațiune naturală uimitoare este bine cunoscută nu numai datorită peisajului său încântător, ci și datorită povestii sale incredibile. Potrivit unei legende, a existat un rege care avea o fată. După ce și-a pierdut soția, regele a început să fie dependent de singura lui fiică. De asemenea, el a fost îngrijorat datorită faptului că era foarte frumoasă și fermecătoare. Prin urmare, toți oamenii din țară doreau să se căsătorească cu ea. Dar prințesa s-a îndrăgostit de un păstor. Regele a dezaprobat această căsătorie. Totuși, ea a scăpat din palat și s-a căsătorit în secret cu acest păstor. După ani, a dat naștere unui copil. Apoi ea a crezut că poate tatăl său a iertat-o datorită copilului lor și a pornit spre palat. Regele nu revenise la sentimente mai bune şi a ordonat soldaţilor să îi omoare. Când prințesa a fugit de acei soldați ai regelui, ea s-a rugat: "Te rog, Doamne, să ne transformi fie în pietre fie în păsări”. Dumnezeu i-a acceptat rugăciunea şi i-a transformat în pietre. Astfel, aceste trei coșuri de zână (Üç Güzeller) simbolizează prinţesa, soțul ei și copilul lor.
urgup

urgup

Uçhisar Panorama
uchisar

Acest punct de belvedere este considerat a fi cel mai înalt din Capadocia. Este un loc magic, unde timpul sta în loc şi puteţi admira întregul oraş aflat vis a vis. Dacă sunteţi pasionaţi de serialele turceşti veţi descoperi locurile unde s-au filmat mai multe seriale turceşti.

uchisar

uchisar

uchisar

film turcesc



Zborul cu balonul
balon

Experimentați magia unei plimbări cu balonul în timp ce plutiți peste Cappadocia. Noi am zburat, iar experiența noastră personală şi videoclipurile nu sunt de ajuns. Această experienţă magică trebuie trăită, simţită. Zborul cu balonul nu este periculos, se oferă un instructaj la faţa locului iar peisajele sunt unele de nedescris în cuvinte.
Văzând peisajul unic al zonei dintr-un balon cu aer cald este o experiență de neuitat. Dacă aveți de gând să vizitați Capadocia și vă întrebați dacă plimbarea cu balon cu aer cald merită noi vă spunem că da. Aceasta a fost experiența noastră preferată în Turcia și până în prezent, aceste fotografii sunt unele dintre fotografiile mele preferate.

balon

balon

balon

balon

balon

balon

balon

balon

balon

balon

balon

balon

balon

balon

balon




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu