9 iunie 2019

Cum puteți reduce consumul de energie la birou


Schimbarea comportamentelor la locul de muncă pentru a fi mai eficientă din punct de vedere energetic nu este doar benefică pentru afacerea oricui din punct de vedere financiar, aceasta poate, de asemenea, ajuta la îmbunătățirea durabilității locului de muncă.
Și nu doar proprietarii de afaceri ar trebui să facă această schimbare ci şi angajații ar trebui să se gândească la modul în care aceştia pot face o diferență. Cheia pentru reducerea consumului de energie este implicarea tuturor. Eu mă implic, deşi colegii mei râd de mine, dar mie îmi pasă.
Dar cum puteți reduce consumul de energie la birou?
Încălzirea este cel mai mare consumator, reprezentând jumătate din consumul total de energie. În al doilea rând se află consumul de electricitate specifică (iluminat, calculatoare, aer condiționat etc.).
Pentru a asigura un sentiment de bunăstare în birou, comportamente mai inteligente și practici pot fi utilizate pentru a economisi energie, păstrând în același timp angajații fericiți.
Opriți-l când nu este utilizat
Modificările mici în utilizarea energiei electrice vă pot ajuta să reduceți facturile la energie. Cei de la E.ON ți-au pregătit pe canalul lor de YouTube inclusiv o serie de clipuri cu mai multe idei, prin iniţiativa lor geniala: #EconomiiLaPuterea100 

Eu îmi încurajez colegii să se asigure că toate luminile sunt oprite atunci când biroul nu este utilizat, făcând uz de iluminatul natural acolo unde este posibil și trecând la becuri fluorescente compacte.
În timp ce computerele sunt esențiale pentru funcționarea zilnică a companiei unde lucram, ele sunt, de asemenea, un mare potențial energetic. Eu încerc să reduc pe cât posibil consumul inutil de energie prin deconectarea calculatoarelor în weekend sau prin setarea monitorilor pentru a se opri automat după 10 minute de inactivitate - economizorul de ecran nu va economisi energie.
Încălzire și aer condiționat
Temperatura biroului este un factor esențial pentru bunăstarea noastră, a angajaților. Pentru a obține economii semnificative, este adesea necesar să se facă investiții semnificative, asigurându-ne că sistemele de încălzire și răcire sunt în ordine și funcționează eficient. Cu toate acestea, unele mici modificări pot ajuta:
Iarna:
Avem un convector în birou, pe care nu îl lăsăm în permanenţă pornit. Evităm să folosim încălzitoare suplimentare şi oprim convectorul atunci când se face cald în birou. Îl repornim când simţim că s-a răcit.
Vara:
Aici am o mare problemă şi mă tot cert cu dragii mei colegi. Eu nu suport aerul condiţionat, care bate direct pe mine. Astfel, încerc să evit pornirea lui şi îi conving să deschidem uşile sau ferestrele.

Uneori, când este mult prea cald şi utilizarea aerului condiţionat este inevitabilă, închid ferestrele și reglez temperatura la 4 ° C sub temperatura exterioară, fără a scădea sub 26 ° C. Dacă diferența de temperatură este prea mare, se poate produce șocul termic.
Electricitatea la birou
În birou, la fel ca și acasă, gesturile simple aplicate sistematic pot contribui la reducerea consumului de energie electrică prin:
Iluminat:
Atunci când lipsesc din birou o perioadă lungă de timp opresc lumile, la fel şi seara, înainte de a pleca de la munca mă asigur că am stins toate luminile.
Imprimantele:

Directorii ne-au ascultat şi ne-au ajutat să ne echipăm biroul cu cu un dispozitiv multifuncțional (imprimanta/fotocopier/scaner). Astfel, am conectat toate computerele la o imprimantă de rețea, în loc să echipăm fiecare stație cu o imprimantă individuală.
Dispozitive portabile:
De fiecare dată când îmi încarc telefonul la birou am grijă să nu las încărcătorul în priză după ce am terminat încărcarea.
Cu provocările climatice și de mediu, care apar zilnic şi ne confruntăm din ce în ce mai des, avem puterea de a acționa. Eu una am fost cea care a iniţiat aceste lucruri la birou pentru a reuşi să reduceam presiunea asupra mediului. Mi se pare un comportament uşor de implementat iar cei de la E.ON  vă pot ajuta cu soluţii competente de electricitate şi gaz.
  



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu