19 februarie 2019

Citiţi ca să fiţi împliniţi





Dacă până acum aţi citit o carte bună în viața voastră, veți ști ce oferă lectura. Vă oferă plăcere incomparabilă. Deși nu există nici o îndoială cu privire la faptul că lectura este o activitate inestimabilă, s-a observat că obiceiul lecturii a scăzut în timp. Una dintre cauzele principale pentru acest declin este creșterea tehnologiei. Cu toate acestea, ceea ce majoritatea oamenilor nu știu este că există atât de multe beneficii ale cititului şi acum puteţi comanda carti online fără a mai trebui să vă deplasaţi în librării.
Eu cred că există ceva special în ceea ce privește lectura. Când a fost ultima dată când ați citit o carte? Eu încerc să citesc măcar o carte pe săptămână. Uneori sunt pur şi simplu prea obosită pentru a mai pune mâna pe o carte dar mă mobilizez şi în seriile când nu sunt extrem de obosită , citesc.
Recunosc, autorul meu preferat este Paulo Coelho. Şi spre marea mea surprindere am găsit într-o singură librărie online  aproape toate cărţile scrise de acesta.

De asemenea, mai îmi place să citesc cărţi poliţiste . Pentru mine cărţile poliţiste sunt fascinante. Popularitatea genului nu are nimic de-a face cu crima. Are mult mai mult de-a face cu esența felului în care funcționează povestirea. Cărţile poliţiste prezintă cel mai clar una dintre regulile fundamentale ale povestirii: cauza și efectul. În cărţile poliţiste observ mai mult decât în alte genuri că fiecare scenă trebuie justificată - fiecare eveniment de complot trebuie să aibă o rațiune în interiorul povestirii, deoarece cititorul percepe fiecare scenă ca fiind cauza potențială a unui efect care vine mai târziu.
Pentru mine cărţile poliţiste în menţin creierul stimulat. Ok, cititul nu este la fel de eficient ca şi exercițiile fizice pentru sănătatea creierului, dar este încă un lucru excelent. Studiile au arătat că starea stimulată mental poate încetini progresul (sau chiar prevenirea) bolii Alzheimer și a demenței, deoarece menținerea creierului activă și angajată împiedică pierderea puterii.
Indiferent de stresul pe care îl aveți la locul de muncă, în relațiile voastre personale sau în nenumărate alte probleme cu care vă confruntaţi în viața de zi cu zi, totul dispare atunci când vă "pierdeți" într-o poveste minunată. Un roman bine scris vă poate transporta pe alte tărâmuri.
În timp ce pentru voi o carte de o săptămână ar putea părea un obiectiv descurajant, vă propun să vă faceţi un scop de a citi 50 de cărți într-un an. Puteţi citi cărţi în tren, în pauza de masă, în timp ce aşteptaţi autobuzul. Vă garantez că o să vă simţiţi mai satisfăcuţi şi mai împliniţi.



4 comentarii:

  1. Foarte bun site-ul, multumesc pentru postare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebe sa recunosc ca nu sunt multe carti politiste care sa ma intrige, dar una pe care as recamanda-o este "Barbati care urasc femeile" o carte dintr-o trilogie care ma tinut in suspans pana la final.
    De-alftel eu ma simnt implinita cand citesc o carte stintifica sau una tehnica.

    RăspundețiȘtergere