24 noiembrie 2010

Lucuri marunteEste incredibil sa vezi cum lucrurile marunte te pot face fericita. Uneori uitam sa zambim,dar cand ne aducem aminte de copilarie, de momentele fericite din viata noastra, cand un miros, o adiere ne aduce aminte de cineva sau de un moment frumos din viata noastra zambim fara sa vrem. Zilele trecute am "ratacit" prin parc. Incercati asta! Dati-va in leagan, indiferent de varsta pe care o aveti. O sa va aduca aminte de vremurile frumoase, de bunica, mama sau vecinul care va ducea in parc, de copiii cu care va jucati cand erati mici; o sa va dati seama ce bine era atunci si desi toti la o anumita varsta visam sa "crestem mari" si sa nu mai fim copilasi trebuie sa recunoastem ca era bine sa fim copii, sa nu aveam nici o grija, sa vrem doar sa ne jucam, sa visam cu ochii deschisi, sa plangem de fiecare data cand nu capatam ce vrem, sa ne julim in genunchi. Recunoasteti si voi, a fost frumos.
Pe mine lucrurile marunte ma fac fericita. O ingheatata, o adiere de vant, o frunza care cade pe langa mine, un leagan, o plimbare prin locuri de mult uitate, o strangere de mana, un pupic pe obraz, o floare, o cafea buna dimineata, un mesaj de "la multi ani" din partea unei persoane de la care nu ma asteptam, un film bun, o melodie veche ce imi aduce aminte de plimbarile de pe malul marii, un pescarus care fura mancare de la alt pescarus, o imbratisare, ploaia care bate in geam, mirosul de vin fiert.
Voua poate vi se par banale aceste cuvinte enumerate aici, dar pentru mine semnifica mult si anume: un zambet. Toate aceste lucruri,momente ma fac sa zambesc si sa..visez cu ochii deschisi. Chiar daca zambetul dreaza doar cateva secunde,chiar daca visez cu ochii deschisi timp de cateva minute ma simt bine, ma simt fericita.
Pe voi ce va face sa zambiti? Care sunt lucurile/momentele care va scot un zambet in momentele in care nu credeati ca veti avea motive sa zambiti??