5 august 2017

Locul unde mi-am găsit liniștea

Pot spune cu mâna pe inimă că Side este orașul unde mi-am găsit liniștea. Un loc care, fără nici o explicație, mă face să îmi găsesc pacea interioară și să uit de tot.
Oraș antic, aflat pe coasta mediterană a Pamphyliei, la aproximativ 70 de km est de Antalya, pe o peninsulă ce ascunde adevărate vestigii antice este unul dintre multele locuri unde Cleopatra și Marcus Antonius se întâlneau.

Oraşul Side este însoţit de două plaje superbe, care oferă o selecție largă de activități cum ar fi: scufundări, surfing, pescuit, navigație și sporturi nautice. Side este un paradis pentru cei care se bucură de cumpărături. De asemenea, restaurante, baruri și discoteci sunt situate în jurul portului și de-a lungul orașului.


Mi-au placut foarte mult templele lui Atena si Apollo, care dateaza din secolul al II-lea. Aceste temple sunt “gemene” si au servit ca faruri (peretilor li se dadea foc si ardeau, astfel ca aveau functionalitatea de far).


Si teatrul din Side imi place extrem de mult, este din perioada elenistica si a fost contruit peste un alt teatru, care era mai mic.


Rămâne oraşul meu de suflet din această regiune si ori de cate ori am ocazia, merg in Side. Incerc sa descopar orasul atat ziua cat si noaptea. De fiecare data ma surprinde.
Cand ajung in acest oraş simt ceva ce nu poate fi descris în cuvinte... un loc magic pentru mine...


M-am plimbat pe străduţele din oraş, luminate extrem de frumos, am admirat vitrinele (nu aveam de gând să cumpăr nimic) şi m-am lăsat purtată până la Apollon Tapinagi., adică templul lui Apollo. Un loc încărcat de istorie, un loc incredibil atât pentru fotografii cât şi pentru a sta şi a-ţi relaxa mintea şi trupul.


Pur şi simplu mi-am găsit pacea şi liniştea interioară. Parcă toată oboseala şi tot stresul au zburat în două secunde după ce am ajuns în Side...
Am vizitat oraşul şi dimineaţa, pe zi... parcă a căpătat cu totul o altă fată... Am vizitat din nou teatrul antic , unde am stat, am fotografiat în linişte şi mi-a plăcut extrem de mult faptul că nu era aglomerat.


Aş reveni în Side ori de câte ori o să am prilejul... este un oraş magic, un loc deosebit pentru mine, un loc care are „acel ceva” şi parcă nu ştiu, nu sunt paranoică dar m-a făcut să îmi găsesc liniştea...

Și dacă tot vorbim de Turcia și automat de căldură, vreau să vă anunț că Daikin sunt incredibili. Cum adică nu știți cine sunt ? Aruncați o privire pe pagina lor de facebook aici : Daikin 
 O să înțelegeți că sunt puțini ca ei, care pun preț pe natură și care au o campanie prin care plantează un copac pentru fiecare apărat de aer condiționat.
Obiectivul este plantarea a peste 10.000 copaci în 15 județe din România. Pe platformă www.plantamaer.ro sunt mai multe informații referitoare la campanie, sfaturi eco-friendly, iar clienții Daikin se pot înregistra, dacă doresc, că voluntari la ziua natională de impădurire, din 18 noiembrie. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu