27 iunie 2019

Desluşirea tabuurilor sociale: jucăriile sexuale



Unul dintre lucrurile preferate ale societății este de a le spune oamenilor - în special femeilor - ce ar trebui și nu ar trebui să facă cu corpul lor. De exemplu, pentru a fi politicoşi nu vorbim niciodată despre sex shop , jucării sexuale sau alte subiecte pe această temă. Am parcurs un drum lung în ultimii ani în modul în care privim sexul și sexualitatea. Şi atunci de ce să cumpărați un produs cum ar fi un vibrator , care este încă un subiect tabu?


Într-o industrie dominată în mod tradițional de bărbați, femeile utilizează acum mai multe jucării sexuale decât oricând. Femeile care foloseau jucării sexuale au fost considerate odată ca fiind singure sau având probleme sexuale, însă utilizarea acestor produse de către femei este acceptată din punct de vedere social în ziua de azi.
Cultura sexuală a devenit mult mai deschisă în cultura modernă în ultimele decenii și, pe măsură ce subiectul devine mai puțin tabu, se dezvolta şi practicile asociate cu acesta. Jucăriile sexuale, de exemplu, au făcut parte din experiența sexuală din multe culturi încă din vechiul Imperiu Roman și dincolo de el. În vremurile mai recente, utilizarea vibratoarelor și a altor dispozitive devine din ce în ce mai obișnuită, dar nimeni nu a vorbit despre asta.
În anii 1800, vibratoarele au fost folosite într-un cadru clinic pentru a vindeca isteria la femei. Această "tulburare" nu mai este recunoscută ca o boală, și de atunci, vibratorul a evoluat semnificativ.În ziua de azi există numeroase opțiuni disponibile, care variază de la strapon, dilido, butt plug la vibratoare, disponibile exclusiv în sex shop-uri. Stigma de a folosi dispozitive vibrante pentru plăcere se estompează rapid și se înlocuiește cu reclamele care promovează discret jucăriile destinate distracției intime.
Pentru femei și bărbați, utilizarea vibratoarelor este legată de o funcție sexuală mai pozitivă, cum ar fi dorința mai mare, excitația și orgasmele mai ușoare. Internetul poate avea ceva de-a face cu creșterea cererii de jucării sexuale. Mulți sunt timizi sau jenaţi de cumpărarea de obiecte intime din magazinele locale. Acum, oamenii sunt în măsură să comande totul pe internet, de la prezervative la vibratoare.
Uneori jucăriile sexuale sunt văzute ca o plăcere robotică, ceva care delegitimizează senzualitatea partenerului. Există un anumit set de idei, de lucruri care ar trebui să se întâmple în dormitor și nu ar trebui să se întâmple în dormitor. Încet, acea listă de lucruri care nu ar trebui să se întâmple, o ia într-o altă direcţie. Folosirea jucăriilor sexuale este unul din acele lucruri care fac ca aceasta să fie acceptabilă. Jucăriile sexuale devin din ce în ce mai acceptate, justificabil. Cu toate acestea, acest lucru nu se îndepărtează de natura "tabu" de a deține o jucărie sexuală.
Cuplurile care folosesc împreună jucării sexuale își pot îmbunătăți relația sexuală. Folosirea unei jucării sexuale este o modalitate amuzantă de a vă îmbogăți relația, stimulând în același timp intimitatea și plăcerea sexuală.
Deci, dacă vă gândiți să încercați o jucărie sexuală sau doriți să cumpărați una pentru o persoană apropiată dvs., luați în considerare nu doar beneficiile pe care le oferta pentru sănătatea sexuală ci şi faptul că nu mai sunt un mister.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu