13 martie 2012

Scandal Eurovision: Lucian Viziru toarnă gaz pe foc, iar juriul alege o manea

Niciun an fără scandal la Eurovision. Dacă nu se mai ceartă artiştii în culise, se ceartă artiştii cu membrii juriului sau cu... telespectatorii. Ediţia din acest an a stat, cum altfel, decât sub semnul scandalului. Cu toate că iniţial se zvonea că nici măcar nu o să se organizeze o selecţie naţională, din lipsă de fonduri, iată că partea financiară s-a rezolvat, însă ambiţiile, orgoliile şi incapacitatea multor artişti din România de a accepta că altul este mai bun nu au putut fi fentate.


De la zacuscă locală, la cea mai potrivită piesă

După show-ul de sâmbătă, difuzat de TVR, piesa "Zaleilah", interpretată de cei de la Mandinga şi compusă de Costi Ioniţă, a fost aleasă să reprezinte România în etapa următoare. "Am avut foarte multe emoţii, pentru că au fost foarte multe voci bune, a fost show, au fost foarte multe surprize plăcute din toate părţile. Suntem foarte bucuroşi. Ne-am concentrat foarte tare. Ne-am expus toată energia. Deja nu mai ştiu cum să reacţionez", a spus emoţionată Elena Ionescu, solista trupei, la puţine momente după anunţul oficial. 22 de puncte le-au fost necesare celor de la Mandinga să meargă mai departe, surclasându-i pe cei de la Electric Fence, care au obţinut 19 puncte şi pe Cătălin Josan, care a primit dar 18 puncte.

"A fost o surpriză plăcută, neaşteptată. Dacă primeam o singură notă mai mică, nu mai intram", a declarat, la rândul său, Costi Ioniţă, compozitorul piesei şi artistul care, până acum, a avut mai multe surprize neplăcute la Eurovision. Imaginea lui Costi Ioniţă, aceea de manelist cum este asimilat de multă lume încă, a dus la comentarii răutăcioase vizavi de această piesă. Mulţi au fost cei care au spus că România este reprezentată anul aceasta, la Baku (Azerbaidjan), de o manea.

Cel care a făcut cel mai... original comentariu a fost Gabi Baruţă de la Hotel FM:"Personal, nu sunt ascultător al acestui gen muzical. Este o piesă reprezentativă pentru majoritatea românilor, e un fel de zacuscă locală. Cea mai bună prestaţie a avut-o Electric Fence. Piesa lui Josan a fost una bună, dar ca show nu a strălucit. Eu le doresc succes celor de la Mandinga şi să obţină un loc cât mai bun".

"Zaleilah" a avut şi susţinători, chiar din rândul foştilor participanţi la Eurovision. Printre aceştia se numără şi Mihai Trăistariu care, spre deosebire de ultimele interviuri pe care le-a dat, de data aceasta a fost "extrem" de pozitiv: "Din tot ce am ascultat sâmbătă seara la TVR, ei mi s-au părut cei mai potriviţi să câştige şi chiar merită să meargă mai departe cu această piesă. 'Zaleilah' este o piesă bună, iar cei de la Mandinga fac un show foarte bun şi cântă foarte bine live. Mi-au plăcut şi cei de la Electric Fence, însă aş fi mers ca şi publicul de acasă - pe Mandinga. Nu vreau să fac previziuni legat de ce loc vor ocupa, pentru că la Eurovision nu există o reţetă fixă în ceea ce priveşte caştigătorul. Cu siguranţă, va fi un loc bun", a declarat Mihai Trăistariu pentru ziarulring.ro.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu