24 noiembrie 2014

Poate sa ninga, poate sa ploua,de galagie nu ne mai pasa noua!!

Bună dragii mei,
            Nu am mai scris de mult şi cu siguranţă v-a fost dor de mine şi de articolele mele şi din câte am observat voi tot nu aţi uitat de mine şi aţi continuat să intraţi pe blogul meu si va multumesc pentru asta.
                Acum revin cu o nouă provocare şi anume:” De ce este important să ai geam termopan?”
            Primul lucru care mi-a venit în gând când m-am pus să scriu despre această temă au fost vorbele bunicii mele. De ce? Pentru că pe ea o aud de aproape un an de zile ca „toţi vecinii şi-au pus termopane, numai eu nu am”;”toată lumea face modernizări la mine în bloc numai eu nu”; „ uite, vecinul de la 9 şi-a pus termopane la toate geamurile, eu vreau măcar la bucătărie”.
            Pentru unii poate este un lucru banal, dar eu de exemplu am geam termopan doar la bucătărie. De ce acolo? Pentru că acolo se face condensul cel mai repede din cauza mâncării şi a aburilor de la mâncare iar un geam termopan ţine mult mai bine şi protejează împotriva condensului. Nu o să intru în specificaţii tehnice din ce este format un geam termopan, câte straturi are sau ce mărimi şi forme există.
            Primul lucru pe care l-am făcut când am intrat pe site-ul celor de la Plus Confort a fost să mă uit la preţuri. Şi când am văzut că preţurile sunt afişate în euro am zis :” O, nu!” Bineînţeles că la cât de „mult” mi-a plăcut mie matematica am zis că sunt nişte scoruri uriaşe şi ca un om sănătos la cap nu ar da 50 de euro pe un geam dar când am făcut schimbul valutar (cu ajutorul calculatorului, bineînţeles) mi-am dat seama că asta ar însemna cam 200 lei ceea ce m-a făcut să îmi schimb puţin gândirea.
          Cel mai probabil am găsit furnizorul de geam pentru bunica mea..am zis geam ca...pentru început unul îi ajunge până se va obişnui( glumesc, desigur).
             O altă importanţă majoră a unui geam termopan este că izolează fonic orice „mişcare” venită din afară. Deci, poate să ningă, poate să plouă,de gălăgie nu ne mai pasă nouă!!
            Cred că am fost scurtă şi la obiect..deci...fuga repede şi cumpăraţi cât mai multe geamuri :)