24 noiembrie 2017

Ce trebuie să ştii despre repatriere


Din ce în ce mai mulţi oameni aleg să călătorească în afara ţării, ultimele sondaje arătând ca 77% din romani au călătorit în vara aceasta în Europa. Peste 4 milioane de romani sunt plecaţi din afara ţării la muncă. Cu toţii ne gândim la asigurarea medicală de sănătate dar nimeni nu cred că se gândeşte înainte de a pleca din ţară că ar putea avea nevoie de un transport funerar internaţional pentru o rudă sau un prieten.
În cazul în care un apropiat moare într-o ţară străină, costurile şi documentele asociate cu repatrierea pot face că acest eveniment nefericit să fie şi mai teribil.

Aspectele legate de moarte sunt destul de sumbre şi nu vrem să ne gândim la acest lucru dar cu siguranţă ştiţi că fiecare ţară are diferite tradiţii legate de moarte şi de înmormântare. De exemplu, în ţările islamice, decedatul trebuie să fie îngropat înainte de apusul soarelui, fără îmbălsămare, în maxim 24 de ore de la moarte.

Cum funcționează repatrierea?

Există multe etape ale unei repatrieri cea mai importantă fiind transport decedaţi .
Trebuie să ştim că nu trebuie să te deplasezi în ţara unde ruda/cunoştinţa a murit. Un membru al familiei poate face toate demersurile necesare din România pentru aducerea trupului neînsufleţit acasă.
Există mai mulţi paşi de parcurs, cum ar fi înregistrarea decesului la ambasada sau consulatul României din ţară de unde s-a produs decesul.
Dacă alegeţi o firmă de repatrieri care să vă ajute la necaz, ei vă vor asigura transportul corpului rapid, între 2 şi 6 zile lucrătoare, în funcţie de ţară din Europa unde s-a produs decesul şi de împrejurări. Repatriere România Funebri Santa Maria se va angaja la un transport funerar internaţional  în condiţii de igienă şi păstrare, aşa cum prevăd normele europene. 
Autovehiculele sunt dotate la standarde europene, au  paşaport mortuar internaţional şi autorizaţie de transport internaţională.


Ştiu, nimeni nu vrea nici măcar să se gândească la acest lucru, dar este important măcar să aveam această informaţie, pentru că dacă într-o zi se va întâmpla o nenorocire, măcar vom şti la cine să apelăm.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu