27 iunie 2016

Pensionarea moşului

După cum bine ştiţi şi aţi tot citit pe blog, în ultima perioadă am călătorit. Nu mult, dar destul. Încă din 1999 de când am pus prima dată piciorul într-o ţară străină până recent am tot călătorit.
Şi am început să am mania magneţilor de frigider... indiferent că mergeam eu într-o excursie sau prieteni de-ai mei plecau pe meleaguri străine, trebuia să deţin un magnet de frigider din acea destinaţie.


Şi tot aşa s-au adunat magneţii încât pur şi simplu nu mai am loc unde să îi pun!



Frigiderul meu este unul antic, vechi şi de demult. Până să mă “lovesc” de problema cu magneţii nu prea am dat importanţă frigiderului. Pentru mine era un simplu “obiect” decorativ, locul unde îmi “lipeam” amintirile şi de unde venea mâncarea. Nu imi influenta viata cu nimic.
Anii au trecut, frigiderul rămânând acelaşi, nedându-i importanţă, a ajuns ca un “moş” iar noaptea sforăie, ziua “ofăie” -mă refer la faptul că scoate zgomote “dubioase” în momentul în care se porneşte şi se opreşte.
M-am gândit că e puţin bolnăvior şi ca o să îi treacă dar cu câte trecea vremea mai mult cu atât făcea mai urât. Apoi a apărut următoara problema (cred că poza vorbeste de la sine, nu mai este nevoie de vreo altă explicaţie):


Cu siguranţă acest aspect a început să îmi influenţeze viaţa şi traiul zilnic. Lăsând la o parte faptul că nu mai aveam unde să pun magneţii, frigiderul devenea chiar enervant.
De asemenea, am început să mă gândesc ce m-aş face dacă frigiderul s-ar “pensiona” înainte de vreme? Ce aş face dacă şi pentru o perioadă scurtă de timp aş rămâne fără frigider? Atunci mi-am dat seama de importanţa lui. Aş fi moartă! Nu ştiu dacă un om în ziua de azi poate să trăiască fără un frigider în casă. Sincer! Mai ales că a venit căldură, unde ne ţinem alimentele pentru a nu se strică? Desigur că în frigider. Dar cine nu are frigider? Atunci am început să înţeleg importanţa unui frigider şi faptul că acesta ne influenţează viaţa zilnic dar fără a ne da seama. Nu cred că suntem conştienţi de acest aspect, decât dacă rămânem fără acest obiect de nepreţuit.

Ok, deci a venit timpul pentru “pensionarea” frigiderului vechi şi căutarea unui nou. Dar cum să îmi găsesc eu un frigider nou şi bun dacă nici măcar nu ştiu ce caut?
Primul pas a fost să caut pe internet “Frigider - Calitate, Design și Inovație”. Aşa am ajuns eu pe site-ul celor de la Liebherr . 
După ce am citit eu cu atenţie tot ce scria în articol mi-am dat seama că în perioada 15 mai – 31 august 2016, produsele Liebherr participante la promoție vor beneficia de 6 ani garanție (4 ani + 2 ani extra).
Ok, acest aspect m-a încântat şi m-a făcut să intru pe site-ul lor şi să îmi caut un frigider.
Vedeam tot feluri de coduri pe acolo CTP 2121, CTP 2921, etc. Dar habar nu aveam care sunt criteriile în alegerea uni frigider.
Aşa că am început să mă documentez şi doresc să vă fac şi dvs viaţă puţin mai uşoară, astfel încât o să împărtăşesc cu dvs cele aflate:

  1. Decideţi stilul de frigider dorit
 Se pare că nu alegem frigiderul doar pentru că are o uşă care se închide-deschide.
Există frigidere în 2 uşi, frigidere de tip masa, răcitoare, combine frigorifice, Side by Side şi aşa mai departe.
De asemenea, fiecare are o anumită gama, clasa de eficienţă energetică, lăţime, înălţime, biofresh şi bineînţeles, culoare.
Gândiți-vă la tipul de produse alimentare pe care le cumpăraţi de obicei. Dacă dvs cumpăraţi mai mult alimente congelate decât cele proaspete o să aveţi nevoie de mai mult spațiu în congelator. Dacă dvs cumpăraţi o mulțime de alimente proaspete, veți dori un acces ușor și spațiu mai mult de depozitare în frigider.

  1. Luați în considerare spațiul utilizabil al fiecărei unități.
 Frigidere au etichete în interiorul care indică capacitatea lor de depozitare. Cu toate acestea, exista frigidere care între 20% – 35 % din acest spațiu ar putea fi inutilizabil. Frigiderele în două uşi tind să aibă spațiul cel mai puțin inutilizabil iar cele side-by-side au cel mai mult.

  1. Luați în considerare un model de economisire a energiei

Pe lângă faptul că o să aveţi un frigider silenţios, o să faceţi economie şi la factura de lumină.
Orice frigider care are clasă A+ sau peste va fi un frigider econom

  1. Inovațiile vă vor face viața mai ușoară
 Când sunteți în căutarea unui frigider, gândiți-vă la caracteristici care adaugă confort în viaţa dvs. Cele mai multe frigidere oferă rafturi reglabile pentru stocarea laptelui, sucului, etc. Anumite modele oferă şi lumini cu LED, sertare mai mari pentru depozitare, zone cu temperatură controlată, decongelare automată și multe altele.







  1. Dimensiunea frigiderului este importantă

Un alt pas pentru a găsi cel mai bun frigider este de a vă gândi înainte de cumpărare dacă aveţi unde să îl puneţi. De exemplu eu, care acum am un frigider destul de scund nu aş putea să îmi cumpăr un frigider cu mult mai înalt decât cel actual pentru că nu aş avea momentan unde să îl pun.
Desigur, pot face anumite schimbări în bucătărie şi îi pot găsi un alt loc dar dacă dvs nu puteţi face acest lucru? Dacă îl cumpăraţi şi vă treziţi ca nu aveţi unde să îl puneţi?
De aceea vă sugerez să măsuraţi frigiderul vechi înainte de a vă cumpăra unul nou.



  1. Alegeţi-vă marca şi ţineţi cont de garanţia oferită

Eu am găsit firma de unde îmi voi achiziţiona frigiderul. Pe lângă distincţiile obţinute Liebherr este o firmă serioasă şi oferă 6 ani de garanție clienților care cumpără produse în perioada 15 mai – 31 august 2016.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu