26 ianuarie 2015

Boccadasse - un loc mirific

Boccadasse este un sat de pescari ce aparţine de orașul italian Genova. Acesta se afla în partea estică a oraşului Genova, la poalele Via Aurora, o stradă îngustă tipică din Liguria.





Originea numelui este incertă, una dintre cele mai plauzibile ipoteze este că numele vine de la forma golfului în care Boccadasse se află, astfel, numele ar trebui să fie prescurtarea pe care genovezii o fac atunci când se referă la gura măgarului bócca d'âze. O altă teorie este că numele provine de la raul care trecea prin sat, Asse.





Satul Boccadasse atrage turiștii. Acesta se afla într-un golf îngust, în partea de est a Capului Santa Chiara cu un castel (o clădire nouă în stilul unui castel medieval), pe latura de vest roci, și în mijloc o plajă mică unde se afla ambarcațiuni de mici dimensiuni ale localnicilor.

Este un loc superb, care pe mine m-a fascinat. Înainte de a pleca în vacanţa am căutat foarte multe informaţii despre Genova şi întâmplător am descoperit poze cu acest loc încântător. Mi-am spus că trebuie să ajung să pozez acest loc minunat... zis şi făcut.

De ajuns din Genova până în Boccadasse nu a fost greu deloc... deşi trebuie schimbare 2 autobuze... locul este unul care nu prea îl pot descrie în cuvinte... şi cum se spune că o poză face cât o mie de cuvinte, vă las să priviţi pozele şi să vă doriţi şi dvs să ajungeţi acolo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu