16 decembrie 2017

Renovarea bucătăriei: de ce cuarțul şi nu granitul?


O renovare a bucătăriei sau a băii poate aduce o schimbare substanțială casei dumneavoastră și reprezintă două dintre punctele principale de focalizare atunci când vindeți sau cumpărați o nouă proprietate. Ca două din cele mai folosite încăperi din orice casă, este important ca produsele și materialele să fie alese potrivit, să fie funcționale, elegante și rezistente pentru a face față utilizării cotidiene.




În ultimii ani, granitul a fost la „conducere” când a venit vorba de renovarea bucătăriei sau a băii. Cu toate acestea, există un concept nou şi anume cuarțul.

Spre deosebire de blaturile de granit, care constau din plăci din piatră naturală, blaturile din cuarț nu sunt compuse în întregime din cuarț. Blaturile din cuarț sunt fabricate din 95% cuarț natural cu aproximativ 5% rășini polimerice; totuşi, aceste aspecte pot fi diferite, în funcţie de furnizor.

Oamenilor li se spune adesea că granitul este întotdeauna cea mai bună alegere, dar acest lucru nu este adevărat. Trebuie să luaţi în considerare mai mulţi factori cum ar fi utilizarea generală a bucătăriei și stilul de viață în general.

Consumatorii de astăzi încearcă să facă cele mai bune alegeri durabile atunci când își remodelează casele. În ceea ce privește blaturile, materialele din cuarț, în general, lasă o amprentă de carbon mult mai mică. Multe dintre aceste produse au un conținut care a fost reciclat și procesul de fabricație este mai ecologic decât la granit.

Un punct important între cele două tipuri (cuarţ şi granit) se referă la etanșare. Blaturile de granit sunt poroase și din acest motiv trebuie să fie sigilate înainte de utilizare. Procesul de etanșare va trebui să fie repetat an după an pentru atâta timp cât dețineți blatul. Cuarțul, pe de altă parte, este neporos și nu necesită nici o etanșare.

Principalul avantaj al cuarţului în comparaţie cu granitul este faptul că acesta este neporos, ceea ce înseamnă că nu necesită etanșare. Este, de asemenea, mai durabil împotriva zgârieturilor și petelor și poate fi curățat cu apă și săpun. Cuartul este la mare căutare nu doar pentru blaturi dar şi pentru renovarea băii şi a pardoselilor.



Un alt avantaj al folosirii cuartului este opţiunea de culori, care sunt aproape nesfârşite.

Ca un bonus suplimentar, cuarțul devine mai accesibil decât a fost în trecut. Acest lucru se poate datora creșterii popularității sale și creșterii numărului de producători. În ceea ce privește prețul, blaturile de cuarţ au aproape acelaşi preţ ca cele de granit.

Este ușor de văzut de ce blaturile de bucătărie din cuarț devin din ce în ce mai populare în renovările bucătăriei. Cu suprafața sa neporoasă, prețuri competitive și durabilitate pe tot parcursul vieții este clar de ce cuarţul este un concurent principal al granitului.

Şi pentru a fi siguri că aţi făcut alegerea corectă, uitaţi câteva dintre cele mai importante proprietăţi ale cuartului:






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu