26 aprilie 2015

Sigurama.ro, siguranta de care ai nevoie

Călătoresc! Iubesc să călătoresc! Ador să călătoresc! Susan Sontag are un citat care mie îmi place extrem de mult: „I haven’t been everywhere, but it’s on my list”, în traducere:” nu am fost pretutindeni, dar este pe lista mea”.



  
În momentul în care mă decid să călătoresc undeva, sunt foarte tipicară şi iau totul din timp, mă documentez şi mă informez.
De obicei apelez la o agenţie de turism, care să mă ajute cu rezervarea biletelor de avion şi a hotelului sau uneori iau de-a gata pachetul turistic (în cazul în care cumpăr un circuit sau un sejur sau o croazieră).
Dar nu toate agenţiile de turism ajuta sau ghidează turistul cu toate informaţiile necesare. Una dintre cele mai importante recomandări care ar trebui dată de agenţia de turism este: asigurare travel 
Poate mulţi dintre dvs nu ştiu ce implica această asigurare de călătorie sau nu au auzit de ea. Într-adevăr, este facultativa, nimeni nu va obliga să o faceţi (doar în cazul în care călătoriţi într-o tară care solicita viză de intrare) dar este extrem de important să o aveţi cu dvs în momentul în care călătoriţi într-o ţară străină.
Ca să înţelegeţi şi dvs ce înseamnă o poliţă de asigurare, o să vă dau două exemple, cazuri reale pe care le-am întâlnit în timpul job-ului.
Primul caz: familie cu copil de 2 ani, care nu aveau asigurare travel. Agenţia de turism nu le spusese că este indicat să îşi facă, mai ales că aveau şi copil mic iar ei nu ştiau şi nu auziseră de acest tip de asigurare. Au mers în vacanţă, în Turcia iar copilul s-a îmbolnăvit. Neavând asigurare, au evitat să meargă cu copilul la spital (în zona fiind doar spitale private) deoarece cheltuielile ar fi fost enorme şi au comandat de la farmacie câteva siropuri şi pastile, care nu au avut nici un efect. După 2 zile, copilul avea încă febră mare şi se simţea extrem de rău.
Părinţii, neştiind ce să mai facă, au ales să îşi încheie vacanţă mai repede, au cumpărat alte bilete de avion pentru întoarcere şi după doar 3 zile petrecute în hotel au plecat înapoi în România.
Al doilea caz: familie cu copil de 1 an, care aveau asigurare travel. Copilul s-a îmbolnăvit şi părinţii au decis să îl ducă la spital, deoarece aveau asigurare medicală. Chiar dacă era vorba de spital privat, asigurarea a acoperit toate cheltuielile, ei nefiind obligaţi să plătească nimic. Copilul a stat în spital 4 zile, fiind pe perfuzii şi sub supraveghere medicală. După 4 zile, s-a pus pe picioare şi familia a putut să îşi continue vacanta rămasă.
Aceste două cazuri reflecta extrem de bine cât de important este să avem asigurare travel. Niciodată nu ştim ce se poate întâmpla.
Un alt lucru important este faptul că fiecare agenţie de turism colaborează cu o firmă de asigurări şi va impune dacă încheiaţi orice fel de asigurare să optaţi pentru firmă prin care doresc ei.
Uitaţi de acest lucru. Nu sunteţi obligaţi să încheiaţi poliţa de asigurare travel în agenţia de turism. Sunteţi liberi să o faceţi dvs, simplu şi uşor cu ajutorul broker-ului autorizat Sigurama.ro

Sigurama.ro vă oferă posibilitatea de a vă „personaliza” asigurarea în funcţie de asigurator, preţul asigurării şi perioada pe care vreţi să fiţi asigurat.
Poliţele aferente asigurării de călătorie se eliberează în format electronic, aşa că imediat după ce aţi făcut poliţa o puteţi scoate la imprimantă şi gata!
Realizarea platii online se poate efectua cu cardurile: Visa, MasterCard, Maestro. Plata offline se poate face cu numerar la livrare sau la sediul Sigurama, ori prin transfer bancar sau card pe baza informaţiilor furnizate în decontul de plată.

Un alt timp de asigurare, pe care eu îl recomand şi îl fac ori de câte ori plec în vacanţe este asigurarea storno. Poate aţi mai auzit de storno, dar nu în acest context, aşa că o să vă explic ce înseamnă acest tip de asigurare. 
Asigurarea storno este o asigurare facultativă necesară în situaţia în care apare nevoia obiectivă de anulare a unei călătorii.
În sfera de acoperire a asigurării storno intra costurile cu bilete de avion, costuri cu excursii, sejururi, croaziere, deplasări în interes personal, de afaceri său medical.

Între motivele stipulate de asiguratori şi acceptate ca riscuri în contractele de asigurare storno, regăsim:
·         deces, boală gravă/incurabilă cu repercusiuni, accident grav al asiguratului;
·         decesul soţului/soţiei asiguratului sau al unei rude de gradul I sau ÎI;
·         devastarea domiciliului asiguratului ca urmare a furtului, incendiului, exploziei sau calamitaţilor naturale, evenimente care fac necesară prezenţa la domiciliu a asiguratului;
·         concedierea asiguratului de către angajatorul sau;
·         primirea de către asigurat a unei citaţii pentru prezentarea în faţa unei instante judecătoreşti la un termen stabilit în perioada călătoriei, cu condiţia că instanţă să nu recunoască rezervarea făcută ca motivaţie pentru amânarea termenului şi citaţia primită să fie prima emisă în respectiva cauza aflată pe rolul instanţei;
  
Asigurarea storno oferă protecţie financiară pentru evenimentele neprevăzute ce fac imposibilă o călătorie planificată şi achiziţionata sub forma unui pachet de servicii turistice de la o agenţie specializată. Ofertele asiguratorilor încerca să acopere cele mai frecvente evenimente care cauzează anularea călătoriilor.

Astfel ca Sigurama.ro reprezintă un atuu, un as în mânecă pe care îl veţi avea de fiecare dată când plecaţi în vacanţă.

Şi dacă tot nu v-am convins de necesitatea încheierii unei asigurări travel/medicale/storno, o să vă recomand un articol interesant semnat Nick Trend în The Telegraph ca să înţelegeţi mai bine că plecatul la drum fără asigurare e posibil dar că trebuie să îți asumi 100% posibilele consecințe.

  1.         Plecaţi în mult-visatul concediu de vară și faceţi toxiinfecţie alimentară
  2.       . Mergeţi într-o croazieră pe Marea Egee și când ajungeţi într-un golf vă înțeapă un arici de mare
  3.         Asigurarea medicală de călătorie e mai ieftină ca o sticlă de Cola în aeroport
  4.       .  Ninge, e furtună sau ceață și zborul dvs are o întârziere mai mare de 12 ore...sau se anulează zborul
  5.         Compania aeriană v-a pierdut bagajele în care aveţi tot ce vă trebuie pentru două săptămâni de vacanță
  6.        Vi s-a furat pașaportul și portofelul și aveţi nevoie imediată de cash... și de un nou pașaport sau de un buletin ca să reveniţi în țară
  7.         Vă îmbolnăviţi chiar înainte de plecare și trebuie să anulaţi călătoria
  8.        “N-are cum să mi se întâmple tocmai mie” – incredibil dar vi se poate întâmpla
  9.        Durează mai puțin de 5 minute dacă încheiaţi asigurarea online. Eu așa am făcut de fiecare dată
  10. Mergeţi pe Coasta de Azur, staţi prea mult la soare și faceţi insolație. Credeţi-mă, nu vreţi să daţi toți banii de vacanță pe tratament
  11. Sunteti pe Coasta Amalfi, pe Sentiero degli Dei, călcaţi strâmb pe una dintre scări și vă alegeţi cu o luxație. Aveţi nevoie de tratament de urgență la un spital din Italia...și de un translator pentru că italienii nu prea vorbesc engleza
  12.   Sunteţi în Istanbul, în aglomerata Piață Taksim și un trecător va lasă fără camera foto
  13.   Agenția de turism sau compania aeriană de la care aţi cumpărat biletele de vacanță/avion dă faliment
  14.  Sunteţi în a 3-a zi de vacanță în Portugalia, v-aţi rezervat tot felul de excursii opționale, aţi plătit în avans bilete la muzee (în total câteva sute de euro), trebuie să vă întoarceţi de urgență în țară și nu vreţi să pierdeţi banii plătiți.


Dacă toate acestea au fost de ajuns şi v-au „speriat” puţin şi aţi decis că este timpul să vă faceţi o asigurare, apelaţi la Sigurama.ro





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu